אודות

אודותינו

-מאז 1996-

איכות היין נקבעת בכרם

הכרמים שלנו

הכרמים שלנו נטועים בדרום רמת הגולן בגובה של 400 מטר מעל פני הים בקרבת היקב. צוות הייננים מטפל ומטפח את הגפנים מתוך תפיסה ואמונה שאיכות היין נקבעת בכרם. הקרקע הינה בזלתית, עמוקה ועשירה בחרסית, תוצר פעילות געשית שהתרחשה באזור לפני מיליוני שנים. בכרמי היקב ישנם זני ענבים שונים המשתרעים על פני כ 200 דונם.

ליקב סה"כ כ 200 דונמים של כרם בהם נטענו יותר מעשרה זנים שונים (קברנה סוביניון, גרנאש, סירה, סוביניון בלאן, פטי ורדו, מרלו, טוריגה נסיונל, מורבדר, גרנאש בלאן, רוסאן, ורדליו ומוסקט קנלי).  אנחנו נמצאים בתהליך מתמשך של בחינת זנים וקלונים שונים בכרם שלנו במטרה למצוא את השילובים המתאימים ביותר לאזור ולתפישתנו.

לצד החיפוש אחר איכות ואופי הענבים, הטיפול בכרם מכוון לשמירה מרבית על השונות הטבעית שבאזור ועל קיום איזון אקולוגי ארוך טווח בכרם וסביבתו. לשם כך אנחנו ממעיטים בריסוסים בכלל ובפרט בריסוסים סינתטיים ומעודדים התפתחות צומח וחי מקומיים לצדן של הגפנים.

בחירת הזנים והקלונים נעשית בתהליך מתמשך מתוך מחשבה למצוא את השילובים המיטביים לאזורינו ולתפישת עולמינו.

1996
כאן הכל התחיל
נטיעת הכרמים על ידי משפחת ריבק במושב אליעד.
1996
1999
היין הראשון
הפקתו החלה בשנת 1999 בשותפות עם שוקי שי ז"ל מטבעון שהביא עמו יכולות כלכליות ושיווקיות שתרמו רבות לביסוס היקב והצלחתו.
1999
1999
יוצאים למסע
היקב שהחל את דרכו בייצור יין בסככה בחצר המשק של משפחת ריבק, עבר תוך זמן קצר למבנה קבע מרשים שהוקם על גדות נחל אל על.
1999
2001
אורי מצטרף לצוות
אורי חץ מצטרף ליקב – בוגר לימודיי ייננות באוניברסיטת OSU בארה"ב, שילוב חזונו וכישוריו השפיעו רבות על התפתחות ושגשוג היקב.
2001
2014
שינויים בהנהלה
שוקי שי ז"ל מעביר את אחזקותיו לחברת ש.א יין בע"מ.
2014
2019
ממשיכים להתרחב עם יקב "נווה" הכשר
הקמת מבנה ליקב כשר המתבסס על הכרמים והידע של שאטו גולן
2019
2022 ??? מה לכתוב כאן ?
ממשיכים להתרחב
בנוה אנו מייצרים יינות כשרים המבוססים על אותם כרמים אותו צוות ואותה עשייה המתקיימת בשאטו גולן בהכשר המועצה האזורית גולן.
2022 ??? מה לכתוב כאן ?

בואו להכיר

האנשים שמאחורי היין

אורי חץ - יינן היקב

אורי למד ב- Oregon State University תואר ראשון ושני במדעי התסיסה (Fermentation Science)
את ניסיונו המקצועי צבר בין השאר ביקב Joseph Phelps בקליפורניה וביקב צרעה. אורי החל לעבוד ביקב שאטו גולן בשנת 2001 ובמהלך שנת 2004 הצטרף כשותף.

יצחק ריבק- מנכ"ל

ממקימי היקב. חקלאי במושב אליעד.
מומחה בגידול ענבי יין.

מודי חריטן - יו"ר דירקטוריון

בעל תואר שני במנהל עסקים. בן 52. מתגורר בהוד השרון.

גילת ריבק - מנהלת אירוח ואירועים

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית סילט אגמטן.

זיו מאירוביץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית סילט אגמטן.

??

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית סילט אגמטן.

אנשים זה כל הסיפור

העבודה בכרמים וביקב רבה ומגוונת במשך כל חודשי השנה.

עיבוד הכרמים, דילולים, הבציר, בקבוק היינות, הדבקת תוויות, אריזת היינות והעמסתם לשיווק ברחבי הארץ, קבלת האורחים והנעמת זמנם אצלינו ועוד..

צוות היקב המסור שואף למצויינות ויחס אישי וחם בכל תחומי הפעילות השונים.

בואו להכיר

האנשים שמאחורי היין

אורי חץ - יינן היקב

אורי למד ב- Oregon State University תואר ראשון ושני במדעי התסיסה (Fermentation Science) את ניסיונו המקצועי צבר בין השאר ביקב Joseph Phelps בקליפורניה וביקב צרעה. אורי החל לעבוד ביקב שאטו גולן בשנת 2001 ובמהלך שנת 2004 הצטרף כשותף.

יצחק ריבק- מנכ"ל

ממקימי היקב. חקלאי במושב אליעד. מומחה בגידול ענבי יין.

מודי חריטן - יו"ר דירקטוריון

בעל תואר שני במנהל עסקים. בן 52. מתגורר בהוד השרון.

גילת ריבק - מנהלת אירוח ואירועים

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית סילט אגמטן.

זיו מאירוביץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית סילט אגמטן.

??

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית סילט אגמטן.

עובדות במספרים

אז הכל התחיל
0
בקבוקים בשנה
0
דונם כרמים
0
מספר יינות
0

רגע לפני שמתחילים

הכניסה לאתר מגיל 18+

האם את\ה מאשרים שאתם מעל גיל 18?

בכל מקרה, אנחנו ממליצים להמנע משתייה מופרזת.

פתיחת צ'אט
1
צריכים עזרה?
שלום 👋
איך נוכל לעזור לך?